pixel

Рестартират спрени ВиК проекти на общините

вик

Екоминистерството размразява стари общински проекти за ВиК инфраструктура. Финансирането им беше спряно през 2009 г. с решение на Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС) заради липса на средства. Тогава бяха прекратени проекти за общо 260 млн. лв.

Сега предприятието към екоминистерството е взело решение да отпусне средства за довършването на замразените ВиК проекти, по които остава по-малко от 50% от работата. Все още не е ясно кои точно общини ще получат пари, тъй като трябва отново да подадат заявления за финансиране и работни проекти за оставащите дейности.

От ПУДООС очакват да постъпят искания за около 50 млн. лв. За да се осигурят парите, от екоминистерството са поискали да се удвои финансирането за предприятието от държавния бюджет за догодина – от 20 млн. лв. на 40 млн. лв. Ако искането не бъде удовлетворено, довършването на ВиК проектите ще се прави със средства от приходите на предприятието.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: