pixel

Дизайнерски панели от ориентирани дървесни нишки

OSB

Силни, стабилни и по-устойчиви, панелите от дървесни нишки OSB (Oriented strand board) от ForestOne са по-екологичната алтернатива на шперплата. Неподвластни на времето, цветове и свойства на дървесината с абстрактен привкус – OSB плоскостите са идеални за вътрешни стенни облицовки, оборудване на магазини, декоративни ламперии, шкафове, офис обзавеждане и дисплеи.

При употреба в интериора OSB могат да бъдат оцветени, лакирани, боядисани или оставени без покритие. Не се препоръчват финишни покрития на водна основа, тъй като те могат да причинят набъбване на нишките.

OSB

Ползи за околната среда:

OSB се произвеждат от обелен бор от добре стопанисвани гори. По-голямата част от енергията, използвана за производството, се възстановява от отпадната топлина на завода, което води до значително намаляване на въглеродния отпечатък на продукта. Всички вътрешни OSB панели, доставени от ForestOne, са със 70% PEFC (водещо световно обединение на национални системи за горска сертификация).

Снимки: OSB

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: