pixel

Медна сплав Nordic Royal с наситен златист цвят

aurubis

Компанията Аурубис предлага мед за покриви и фасади, обработена фабрично с различни повърхностни, за да се създадат различни степени на окисляване и патиниране.

Повърхностните покрития в гамата Nordic Copper включват различна интензивност на кафяво окисляване и на зелено или синьо предварително патиниране. Аурубис предлага и сглобяеми системи за материала.

aurubis

Nordic Royal

Сплав от мед, алуминий и цинк с наситен златист цвят. Nordic Royal има тънък защитен оксиден слой, който се удебелява при излагане на атмосферата. Материалът придобива матово, златисто-кафяво покритие на повърхността и не развива синя или зелена патина, освен в изключителни условия, като крайбрежни или влажни региони.

Nordic Royal може да се комбинира с други повърхностни покрития, като Nordic Bronze или Nordic Brown, за постигане на различни визуални ефекти.

aurubis

Производствен процес

Медните листове и ленти преминават през внимателно контролиран процес на предварителна оксидация и предварително патиниране, за да се осигури веднага същата кафява оксидирана и зелена или синя патинирана повърхност, която би се развила по естествен път. Процесът на предварително патиниране насърчава естествената патина да продължи да се образува чрез излагане на въздействието на околната среда, зависеща от местния климат и валежите.

Изработени по поръчка повърхностни покрития и форми

Аурубис редовно работи с дизайнери, за да изследва възможностите за изработка на медни повърхностни покрития и форми по поръчка.

aurubis

Опциите могат да включват:
– повърхности с печат на изображения или текст;
– профилирани листове и пресовани повърхности;
– перфорирани или експандирани медни листове ;
– подкрепа при планиране и монтаж.

С помощта на различни техники и системи за монтаж Аурубис може да постигне различни архитектурни ефекти на текстурата и мащаба – от традиционния монтаж на листове със шевове до панели, касети и други предварително изработени системи.

Снимки: Аурубис

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: