Дигитален мол отваря врати през октомври в Ротердам

mall

Ротердам с нетърпение очаква октомври, когато отваря врати т.нар. „Дигитален мол“. Холандският артист Арно Конен в сътрудничество с Ирис Роскам и екип от дизайнери и аниматори са създали невероятната дигитална мегастена, наречена „Рогът на изоблието“. Тя ще сменя картините си, въздействащи с мащаба и оригиналността си.

mall

„Платното“ е на цели 11 000 кв.м и е пасажът на сградата  във формата на подкова, която ще приюти модни магазини, ресторанти, 228 апартамента, 1200 паркоместа, както и пазар на открито за прясна риба, печен на място хляб и зеленчуков пазар. Откриването на мащабния мол се очаква с огромен интерес и от международната общност на архитекти, дизайнери и визуални артисти.

Когато екранът е напълно завършен, върху него в утра HD резолюция ще се „изсипва“ рогът на изобилието от цветя, плодове, насекоми. Картините ще се движат бавно сякаш в космичен танц, мащабни  „пейзажи“ ще валят върху посетителя като бавен дъжд. Атмосферата се очертава да е почти психеделична. Дизайнерът Арно Конен твърди, че „Рогът на изобилието“ не е вдъхновен от религията, а от космичната визия на Стивън Хокинг за произхода на живота.

mall

fagadsg

mall

adgg

mall

Източник: eva.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: