pixel

Най-голямата в света вертикална градина влезе в Гинес

vertikalna gradina

„Дървесната къща“ в Сингапур постави нов световен рекорд на Гинес – за най-голямата вертикална градина в света. Зелената стена на сградата е с площ 2289 кв. м. и се очаква да спестява повече от 500 000 долара годишно от разходите за енергия и вода.

Сградата се намира в тих ъгъл на Квартал 23 в Сингапур. „Дървесната къща“ е 24-етажна жилищна сграда, която се гордее с най-голямата вертикална градина в света и разполага с най-модерни за устойчивост като например термо-защитаващи прозорци и датчици за движение, които автоматично включват и изключват осветлението. Вертикалната градина ще намали въглеродния отпечатък на сградата чрез филтриране на замърсителите във въздуха и въглеродния двуокис от околната среда. Зелената външната стена ще намали и абсорбцията на топлина, което пък ще доведе до спестяване на енергия, измервано в 15 до 30 процента.

vertikalna gradina

Предприемачът, City Developments Limited (CDL), спечели търга за строежа през август 2009 г., а изграждането приключи през 2013 година.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: