pixel

Пускат ЛОТ-4 на магистрала „Струма“ през октомври

struma

Автомагистрала „Струма“ е готова на 20%, ЛОТ-4 – между Сандански и ГКПП Кулата-Промахон, ще бъде готов през октомври тази година. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на проверка на строителството на ЛОТ-2 от магистралата – между Дупница и Благоевград.

Терзиева коментира, че е доволна от строителните работи, те вървят по график и ЛОТ-2 ще бъде пуснат през март 2015 г.

Регионалният министър се запозна с хода на строителството при пътен възел Бобошево, инспектира и археологическите разкопки, извършвани по бъдещето трасе на магистралата край село Мурсалево.

Десислава Терзиева слезе и при тунела, на който се прокопават две тръби при гара Кочериново. Тя заяви, че разкопките вървят по график. Не са открити изключително ценни находки, които да забави хода на строителните работи.

След като се установи точният размер на щетите след потопа във Варна, ще се мисли как и от какъв фонд ще бъдат компенсирани гражданите, заяви министърът.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: