pixel

Световни специалисти за бъдещето на имотния пазар

imoti

Над 1000 специалисти взеха участие в 65-тия конгрес на FIABCI (Световната федерация по недвижими имоти). Домакин на шестдневната среща, която се проведе в периода 17-22 май, беше Люксембург, а сред гостите бяха Негово кралско височество Великият херцог на Люксембург Анри, Франсоа Бауш – министър на регионалното развитие и инфраструктура на Люксембург и Маги Нагел – министър на жилищното строителство.

„Човекът и строителството” беше основната тема, която дискутираха участниците. Всеки един от конгресните дни разглеждаше актуални за днешния строителен и имотен пазар теми като „Архитектура и градоустройство”, „Градовете и технологиите”, „Възможности за пазара на недвижими имоти”, „Данъци и такси”. Връзката между пазара на недвижими имоти и „Третата индустриална революция” беше в основата на изказването на икономиста Джеръми Рифкин, президент на Фондацията за икономически тенденции и автор на 19 книги, които разглеждат влиянието на научните и технологични промени върху икономиката, работната сила, обществото и респективно върху пазара на недвижими имоти.

Джан Йе, президент на BROAD Group води дискусия на тема „Мисията на архитектите”. Той е известен в света с построяването на 30-етажна сграда за 15 дни. Бурен дебат предизвика панелът за „Утрешната визия на градовете” и участието на известния френски архитект и инженер Руди Ричоти. Модератор на панела беше Татяна Фабек, заместник-председател на Фондацията за архитектура и инженеринг на Люксембург.

Световният конгрес на FIABCI беше съпътстван и с редица маркетингови сесии с участието на специалисти в областта на недвижимите имоти от цял свят, както и с развлекателни и учебни турове. Мероприятието позволи на професионалисти от цял свят да обменят опит натрупан на базата на тяхната практика във всяка една от държавите, в които работят.

Конгресът в Люксебмург завърши с раздаването на „Оскарите” в областта на недвижимите имоти – Prix d’Excellence. Голямата международна награда Golden Winner в категорията „Ваканционни имоти” спечели българският проект „Санта Марина” в Созопол, изградено от „Фейр Плей Интернейшънъл”. Проектът е един от победителите в миналогодишния национален кръг на FIABCI Prix dÉxcellence Awards за България и първият български победител в световния му кръг.

От българска страна медиен партньор на 65-тия Световен конгрес на FIABCI беше най-големият сайт за недвижими имоти в България.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: