pixel

Детски център от стари транспортни контейнери

панел

Източник: btvnews.bg

Излезлите от употреба транспортни контейнери се използват най-често за направата на отдалечено разположени вили или бараки, но и за търговски центрове и магазини. Има и по-нестандартни приложения като например парти-центрове. Ето, че могат да послужат и за… детски центрове.

Детският център “Фаууд” е изграден от една голяма конструкция, която служи като навес, в която са обособени “постройки” с класни стаи и открито, но защитено място за игра.

Този детски център е предвиден за деца на възраст 3-5 години. В него има детски съоръжения специално за деца, страдащи от аутизъм и специални нужди, както и кътче за услуги за обучение на възрастни.

Навесът на центъра е трапецовиден и е изграден от стоманена конструкция със скосен покрив, а страничните „стени” са направено от поликарбонатни плоскости са оцветени в ярки цветове. По-ниската част на стените е допълнително заякчена.

детки център

Но това, което е интересно в случая, е вътрешното обзавеждане: детските стаи са изградени от няколко рециклирани корабни контейнера, боядисани в ярки цветове и украсени с различни произведения на изкуството.

Налице са три “сгради” от триетажни контейнерни структури. Те са свързани помежду си с пътеки, тераси и стълбища. Контейнерите са превърнати в стаи така, че имат  подово отопление и изолация, за да осигурят енергийно ефективно и не-скъпо пространство за класните стаи на децата. Трите конструкции са разположени така, че гледат към един общ “двор”.

Пространството между контейнерните структури е пълно със забавления за децата. Там има ярко оцветена „монголска юрта“, палаткова къщичка, дървесна къща, мини-площад с дървена платформа за представления, заобиколен от “тунел” от върбови клонки, а има и мека площадка, водна градина и няколко катерушки.

сгради

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: