pixel

Кръгла маса на тема ” Устойчиво управление на водната инфраструктура в българските общини”

Пловдив

Източник: vestnikstroitel.bg

На 23-ти и 24-ти октомври в Парк хотел „Империал”,  Пловдив ще се проведе Кръгла маса на тема ” Устойчиво управление на водната инфраструктура в българските общини” и Технически семинар с демонстрация „Технологии за рехабилитация на ВиК инфраструктура”. Участие в събитията ще вземат зам.-министрите в Министерство на регионалното развитие и благоустройство – Добромир Симидчиев и в Министерство на околната среда и водите – Ивелина Василева. Специални гости ще бъдат представители на Министерство на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония, Японска асоциация по канализация и Tokyo Metropolitan Government, които ще споделят своя опита в управлението на ВиК активи.

Техническият семинар ще запознае аудиторията с възможностите и предимствата  на безизкопните технологии, широко използвани в Япония за рехабилитация на ВиК инфраструктура. Предстои и провеждане на  демонстрации на технологиите Спирално сглобена тръба /SPR/ и Облицовка с втвърдяване на място /CIPP/, за добиване на по-добра представа за методите за рехабилитация на подземната инфраструктура. Форумът цели да събере заинтересованите страни в областта на реализацията и управлението на водопроводната и канализационна мрежа в България – представители на местната и държавната власт, на бизнеса, главни архитекти, ВиК и областни управители, ръководители на регионални пътни управления. Предвижда се провеждането на широк дебат по теми свързани с възможностите за устойчивото развитие на ВиК съоръженията, с минимални щети върху екологията и  пътната инфраструктура.

Събитията ще преминат под патронажа на кмета на община Пловдив – инж. Иван Тотев и с подкрепата на Министерство на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония. Организатор на събитието е Индустриален клъстер Подземна инфраструктура/ИКПИ/. Вестник „Строител“ е медиен партньор на събитията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: