Декоративни профили Wallstyl – за повече стил и елегантност

Wallstyl

Ако  Ви предстои  ремонт, независимо  дали  лично  или служебно сте ангажиран с извършването му, пред  Вас стоят много проблеми за решаване, особено ако имате ограничен бюджет. Добро  решение, което може да приложите е акцентиране върху ефектни,но не скъпи материали,които да създадат нова визия на интериора.  Необходими са ви различни продукти за декориране на помещенията,  богат набор от които можете да откриете в шоурума на Стилстрой Трейдинг . Ако държите на стила и елегантността, подходящи за Вас са архитектурните декоративни продукти на белгийската фирма производител NMC.

Wallstyl

Една от водещите колекции на NMC, която намира широко приложение в интериорните проекти е Wallstyl.

Колекция Wallstyl включва профили от полистирен с висока плътност (HDPS) с широк обхват на приложение:

– подови первази;
– стенни фризове;
– профили за вграждане на осветителни тела или за индиректно  осветление;
– профили  за декориране на прехода таван-стена.

Характерно за колекцията е, че са проектирани  модели с еднакъв дизайн, но с различно предназначение (например перваз и фриз), както и с различни мащаби , което разширява възможностите за комбинирането им, а оттам и идеите за декорация.

При разработването на колекция Wallstyl  са следвани архитектурни стилове от ХІХ, ХХ век и от съвремието, като се откроява Арт Деко и специфичния почерк на Оскар Нимайер.

Материалът, от който са изработени профилите е водоустойчив и устойчив на удар, което осигурява безпроблемна експлоатация.

Плътността варира в порядъка на 220 до 350 кг/м³, което позволява профилите да се използват за обкантване на врати, за оформяне на ъгли, а също и при разделяне на различни видове стенни покрития (например тапет от мазилка и т.н.).

Профилите са с идеално  гладка повърхност, фабрично грундирани с бял акрилен грунд, което подпомага  по-лесната финална обработка. На гърба са ограпавени за по-добра адхезия. Те имат стандартна дължина от 2 линейни метра.

Размерите на подовите первази варират от 38 мм до 200 мм. във височина, а дебелината им е от 12мм до 20мм. Моделите за под са с кабелни канали в задната си част, което ги прави много практични (за скриване на кабели за интернет, телевизия или телефон).

Предлагат се модели с орнаменти или напълно изчистени, имащи единствено функционално приложение, както и такива  с дължина от 2,44 м с оглед покриване на големи периметри.

Стенните фризове са с височина от 40 мм до 100 мм и дебелина от 15мм до 20мм, като разработените модели са  с по-релефни, а също така  и със семпли форми.

Профилите за скрито осветление са с  височина от 45мм до 80мм и ширина от 60мм до 180мм. Те улесняват технически вграждането на осветителни тела,което може да бъде извършено и след приключване на ремонтните дейности.

Изборът е богат –може да се избира между 51 профила и елемента,които  биха се съчетали  перфектно с материали и стилове, подбрани за трансформацията на което и да е пространство. За интериори с плавни линии са създадени гъвкави (флекс) профили, които повтарят съществуващи модели и така преходът от овал към прави отсечки се решава безпроблемно.

Профилите от колекция Wallstyl могат да се боядисват с бои без агресивни разтворители – вододисперсни бои, акрилни лакове и др.

Така възможността за добавяне  на цвят и багра внася допълнителен щрих в интериора. Друго предимство е бързият и лесен монтаж, само чрез лепене. Може да се използва лепило-пълнител Adefix P5 на фирмата производител  или друго подходящо лепило. То се нанася двустранно по дължината на профила, който се притиска към повърхността. Повърхностите, върху които се лепи трябва да бъдат чисти, сухи, обезпрашени, обезмаслени и равни.  Необходимо е да бъде оставена  технологична фуга при снадките на профилите приблизително 2-3 mm, която се запълва с лепилото-пълнител Adefix P5, тъй като то е едновременно и кит.  Излишното лепило се отстранява с шпатула или влажна гъба. В период до един час профилът може да бъде допълнително напасван  при необходимост, което гарантира максимално точното му позициониране.

При всички изброени предимства на профилите от колекция Wallstyl не е изненадващо, че продуктовата й гама продължава да се разширява. Като водещ европейски производител белгийската фирма NMC се старае да удовлетвори нуждите и търсенията на своите клиенти, разработвайки  нови модели, последните четири от които – FB1, FB2, FT1 и FT2 също можете да намерите в шоурума на  Стилстрой Трейдинг в София, на бул. Асен Йорданов 6-З.

Очакваме ви!

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: