pixel

Мода и стил в оформлението на екстериорни пространства от Semmelrock

Оформлението на площите около жилищните сгради, бизнес  центровете, търговските  обекти и изобщо на заобикалящата ни среда през последните няколко години получи отново необходимото внимание. Сериозна роля в този процес изиграха модерните напоследък жилищни комплекси от затворен тип, хотелски комплекси, както и модерно ориентираните производствени бази, където пространството между сградите се проектира  като красиво кътче за отдих. Тези кътчета носят характерния облик за съответния обект, който се изгражда чрез предварително обмислената комбинация от настилки, растения, градинска мебел, декоративни елементи и т.н., не само от гледна точка на цветове, но и като формати, структури, за постигане на цялостна стилова хармония.

Разбира се, модерните тенденции  при оформлението на жизнената ни среда са  изключително динамични и засягат всички параметри влияещи на богатството от възможности, форми, повърхност, цвят, функицоналност и др. За да бъде „ в крак“ с модните течения, в края на 2014 г., Semmelrock предложи на българския пазар поредното впечатляващо решение – Suprema.

Основното предимство на настилката Suprema е комбинираният  формат, който не само придава на настланата площ естествено излъчване на пътека от естествен камък, но прави монтажът  ѝ много по-лесен. Съчетанието на 4-те формата ( 2 бр. – 60х40 cm, 2 бр. – 40х40 cm, 1 бр. –  40×20 cm и 2 бр. – 20×20 cm) е съобразено така, че да покрива площ от 1 m².

Преливащите нюанси  на жълтото и кафявото, подчертават фината структура на повърхността, която напомня жилите на естествените камъни. Оригиналния чар създаден от цветовия меланж на елементите на  настилката Suprema се допълва от вълнообразните кантове.

Но безспорно най-впечатляващата характеристика на Suprema е нейната мултифункционалност.  За разлика от плочите в  модерни издължени формати като 60х40 и 40х20 cm,  които са устойчиви само на „пешеходно натоварване“,  благодарение на дебелината от 6 cm настилката Suprema предлага визията на „плоча“, но с устойчивостта на настилка, а именно „автомобилно натоварване“.   Тази по-висока  устойчивост на натоварване дава възможност  да се оформят различни зони като тераси, стъпала, тротоари, междублокови пространства, пътеките в градината или подходите към гаража,  с един продукт.

Едновременно с разнообразното приложение, настилката Suprema е подходяща за комбинация с други продукти с марка Semmelrock, като декоративни бордюри, мини палисади, настилки и плочи, системи за стени и огради и  не на последно място градинско осветление, чрез които Всеки  индивидуален стил да бъде изразен по най-добрия начин.

Потърсете най-новото предложение от Semmelrock – настилка Suprema.

Прочетете също: