Екологични градове с иновативни продукти от Semmelrock

Semmelrock

Устойчивото развитие на градовете, в условията на динамично променящ се микроклимат, изисква икономически обосновани ландшафтни решения, които се грижат за околната среда и повишават комфорта на живот. Бетоновите изделия имат редица предимства. В тях се влагат 99% естествени материали, подлежат на рециклиране и имат дълъг живот. Това което отличава бетоновите изделия на Semmelrock е техният дизайн и функционалност.

Практични настилки с грижа за околната среда

Специфичната форма на настилката ECOgreen, с размер 20×20, запазва растежа на тревата и възможността за оттичане на водата, като  по този начин поддържа равновесието в микро-климата. Полагането по метода на ‘’сух монтаж’’ в комбинация с пясъчните или тревните фуги позволяват на дъждовната  вода да преминава през тях. Дебелината от 8 cm прави ЕCOgreen устойчиви на натоварване от леки и тежкотоварни автомобили, а осигурената широчина на фугата от 4 cm гарантира по-високия процент озеленяване. При необходимост от поддръжка или ремонтни дейности на територията на застлания участък паветата ECOgreen се демонтират лесно, а това подпомага скоростта на извършване на експресни ремонти. Така освен, че редуцирате размера на непредвидените разходи, стресът и дискомфорта на хората, които използват натоварените участъци през деня, също намаляват значително.

Semmelrock

Semmelrock

Плочи подходящи за монтаж на “широки фуги”

През изминалата година Semmelrock допълни серията Premium с плочи с модерни формати, атрактивен дизайн и впечатляваща структура на повърхността. Те могат да превърнат всеки терен в прекрасно място за отдих, разходка и почивка. Методът на полагане “сух монтаж” позволява подреждането на плочите на широки фуги, които да бъдат запълнени с пясък, декоративни камъни или трева, които от своя страна осигуряват просмукването на дъждовната вода.

Semmelrock

Semmelrock

Semmelrock

Semmelrock

Semmelrock

Декоративна градинска архитектура от Semmelrock

Ограниченото пространство в градовете e предпоставка да се търсят нови възможности за вертикално озеленяване. Системите за стени Bradstone предлагат практични решения за изграждане на различни по големина и форма цветарници, с лесен монтаж, в които може да засадите зеленчуци, подправки или цветя. Разнообразието от елементи дава възможност да изградите атрактивни конструкции, с които  да зонирате пространството, или да го  оптимизирате, като запазите естетическата хармония. Декоративните цветарници от Semmelrock са модерно решение подходящо както за частни, така и за обществени проекти, тъй като може да се използва и за озеленяване на междублоковите пространства, тераси, покриви и т.н.

Semmelrock

Semmelrock

Прочетете също: