pixel

Дъждовна къща превръща дъжда в чиста питейна вода

дъждовна къща 1 строителство

дъждовна къща 2 строителство

 Много креативни и ефектни проекти бяха показани на Седмицата на дизайна в Милано, но този определено носи огромен смисъл. Комплексната система за събиране на дъждовна вода е изградена около уникален био-бетон, който е PH неутрален и “био-съвместим” с вода. На фона на намаляващите сладководни ресурси в цял свят възможността за изграждане на жилища, които опазват и произвеждат питейна вода ,е безценно.

За да покаже концепцията, „ИВАНКА“ създаде демонстрационен модел в мащаб 1:1 в градините на миланската Семица на дизайна. „Дъжд“ беше осигурен чрез изкуствен облак, надвесен над макета. Присъстващите наблюдаваха как водата тече без усилие от покривните бетонови плочи в био-облицован бетонен резервоар за съхранение.

дъждовна къща 3 строителство

 Дъждът е първоначалният, най-важният и най-чистият възобновяем източник на сладководния цикъл, убедени са създателите на къщата. Те смятат, че това е „много по-добър избор, отколкото всеки друг източник като езера, реки или минерални води“.

Дъждовната къща е преминала шест месеца успешно тестване в парка Балатон в Унгария, разположен около най-голямото сладководно езеро в Европа.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: