pixel

Държавата дава 166 млн. лв. за плащания по екопроекти

okolna sreda

Държавата ще осигури около 166 млн. лв. за плащания по оперативна програма „Околна среда“, съобщи Дарик. Прекъснатото в продължение на два месеца финансиране по програмата вече не е на дневен ред, заяви пред журналисти екоминистърът в оставка Станислав Анастасов.

До две седмица изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“ ще провери дали механизмите за управление и контрол работят и ще прати доклада си към Брюксел.

По думите на Анастасов парите, които идват от държавния бюджет, са, за да се осигури комфорт на строителите и общините през активния летен сезон и те да не прекъсват работата си. Всички средства ще бъдат разпределени поравно до момента, в който от Брюксел вдигнат забраната за изплащане на средства, след което те ще бъдат възстановени в националния фонд и ще бъде покрита голяма част от дефицита в бюджета, обясни Анастасов.

Според министъра до седмица-две трябва да бъдат изяснени всички обстоятелства и Европейската комисия окончателно да се произнесе по въпроса.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: