pixel

Без строежи в Бургас до 15 септември

stroitelstvo

Строителството на територията на Бургас спира от днес до 15 септември. Забраната влиза в сила, след като през месец февруари тази година Общински съвет – Бургас гласува и прие ограничението на строителните дейности по време на летния сезон, съобщи „Е-Бургас“.

Така в града се определиха два вида територии, за които да важи ограничението. В първата група влизат кварталите Крайморие и Сарафово , а във втората централната градска част – кв. „Възраждане”, комплексите „Лазур” и „Братя Миладинови”, Приморски парк и Парк „Езеро”.

Автор на докладната бе заместник-кметът Красимир Стойчев. Той мотивира предложението, позовавайки се на Закона за устройство на черноморското крайбрежие.

Изключение обаче правят обектите национално и регионално значение и такива по европрограми. Това на практика означава, че инфраструктурните обекти, по които се работи в момента ще продължат да се изпълняват и през следващите месеци.

От БСП – Бургас имаха идея забраната да важи и за тях, с което да се сложи край на разкопаните улици през туристическия сезон, но идеята бе отхвърлена от местния парламент. Минималните санкции за физически лица са 1000 лв., за юридическите-10 000 лв.

Сградите, които няма да могат да се завършат до летния сезон, ще бъдат обезопасени с ограда.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: