pixel

SMS за всяка имотна сделка

sms

Източник: profit.bg

Всяка сделка и промяна в собствеността на имот от днес ще бъде известявана с SMS чрез нова услуга на Агенцията по вписванията. Целта на системата за оповестяване е да предотвратява своевременно имотни кражби.

Цената на едно съобщение е една стотинка, а шест лева струва абонаментът на пакетната услуга за две години с 500 SMS-а. Регистрацията е само с ЕГН, през сайта на агенцията.

Могат да се регистрират и общини. Услугата е и за чужди граждани, които имат лична карта в България, припомня bTV.

Ако получи неочаквано съобщение за имотна сделка, собственикът може да сигнализира на телефон 984160.

На представянето на услугата присъства премиерът Бойко Борисов, който попита на колко езика е достъпна и отправи лингвистично предложение – да се въведе освен на английски и на руски, дори на арабски.

Представянето завърши по традиция с „честитка” на министър-председателя. Този път за 24 млн. лв., с които Агенцията по вписванията да стане собственик на сградата, в която се намира.

След седмица ще бъде представена и услугата за издаване на електронни свидетелства за съдимост.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: