pixel

Български храм „Свети Киприан” ще се строи в Москва

москва

Източник: vestnikstroitel.bg

Свети Киприан е един от най-приближените духовни ученици на Патриарх Евтимий и по непотвърдени данни е негов племенник. Той е духовен водач и първи патриарх на цяла Русия. Неговото име ще носи бъдещият български православен храм в Москва.

Идеята за построяването на църквата е на почетния председател на Камарата на строителите в България Симеон Пешов – президент на „Главболгарстрой”. На среща между него и заместник-кмета на Москва  Владимир Ресин е бил изяснен въпроса с името на храма. Определен е терен в близост до Българския технически център в Москва. Съществува и първоначален идеен проект за храма.

Инициативата е подкрепена и от Българската православна църква. От фондация „Славяни” са открили дарителска сметка за построяването на храма.

Симеон Пешов е член на Висшия църковен съвет в България. Той е един от най-големите български строители и един от най-големите чуждестранни строители на територията на Руската федерация и в Москва.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: