Атлетически център със зелен покрив отразява планините на Югоизточна Франция

спорт

Tignespace е нов, многофункционален атлетически и културен център в Тин, Франция. „Гарниран“ със зелен покрив и изграден от местен камък, той имитира набраздения пейзаж на близките планини и сякаш се слива с околността.

Tignespace първоначално е бил фитнес-салон в основата на комплекс от апартаменти с изглед към езерото. Фитнес залата е заменена с нов, високо-производителен атлетически център, който ще отговаря по-добре на нуждите на атлетите от общността. Мястото е продълговат, тесен парцел, а сградата е дълга и ниска – и „вградена“ в склона.

спортна зала

Отвътре Tignespace съдържа множество спортни кортове, фитнес зали, зали за вдигане на тежести, тоалетни, кафене, многофункционални зали, зали за събития и за концерти. Центърът е покрит с покрив с буйна растителност, който имитира околните планини, когато се опкрие с диви цветя през лятото. През зимата покривът ще бъде използван за ски уроци за деца.

франция

Ефективна обвивка от високо-производителна изолация и двойно остъкляване гарантират минималнитер загуби на енергия. Използването на стъкло и камъни отразява околния пейзаж. Стратегии за използване на днвевна светлина изпълват интериорнте пространства със слънчева светлина, за да се намали използването на изкуствено осветление.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: