pixel

Плажовете отново с преместваеми обекти

plaj

Най-вероятно концесионерите, които ще стопанисват през това лято плажовете по българското Черноморие, ще могат да поставят временни преместваеми обекти. „голяма част от плановете, които са правени до този момент, ще трябва да се променят. Това обаче няма  да се случи  до началото на активния туристически сезон”, каза арх. Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране, цитиран от gramofona.com. Причината, според него, е докладът на БАН, в който се посочва, че 97% от територията на плажовете ни са в дюни, а според Закона за Черноморското крайбрежие върху дюни е забранен строежът.

Трябва да се търсят подходящи места за строителство. „Много важно е да се запази балансът, тъй като това, което е природа даденост не трябва да се унищожава, а трябва да се пази”, допълни министър Данов.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: