pixel

Държавата търси проектанти за санирането

sanirane

Министерството на регионалното развитие търси фирми, които да направят инвестиционни проекти за санирането на стари блокове в страната. За целта е обявена обществена поръчка, става ясно от съобщение в официалния вестник на Европейската комисия.

Поръчката е за сключване на рамкови споразумения с фирми, които да проектират всички енергоефективни мерки по около 180 жилищни сгради в 7 района на страната. Най-много са сградите в София – 54, а най-малко – 8, в Северозападния район, включващ Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен и Лом.

Фирмите могат да кандидатстват и за повече от един район. Спечелилите трябва да изготвят проекти, като се опират на данните от обследванията на сградите и след това да осъществяват авторски надзор по време на изпълнението. За самите изпълнители ще се прави отделна обществена поръчка. Крайният срок за подаване на офертите е 19 май, като основният критерий за избора ще е най-ниската цена.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: