pixel

175 сгради във Варна стават паметници на културата

pametnizi-na-kulturata

Министерството на културата трябва приоритетно да одобри списък с още 175 сгради паметници на културата. Това стана ясно при посещението на министър Вежди Рашидов във Варна вчера.

Той призна, че е получил заслужена критика от кмета Иван Портних заради забавянето, предаде Moreto.net.

По думите на варненския градоначалник до момента са картотекирани 450 сгради – паметници на културата. След одобряването на новия списък Общината ще предприеме незабавни мерки по укрепването на тези, които са в тежко състояние.

В случаите, в които собствениците откажат да поемат разноските, имотите ще бъдат ипотекирани, както е разписано в закона обясни Портних.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: