pixel

Дубай строи мол за $ 326 милиона (Видео)

nakheel mall

Пететажен мол за 326.7 млн. долара строи Дубай на изкуствения остров Палм Джумейра. Накхийл мол започва да придобива форма, като строителството вече е на 50% завършено.

Търговският център ще разполага с 418 000 кв. м търговски площи, ресторанти и зони за забавления, с три подземни паркинг нива и място за 4 000 автомобила.

Молът ще бъде на пет нива, с 350 магазина и ще разполага още с VIP вход, два фонтана и два водопада. На покрива на мола ще има ресторант, разкриващ гледка към Палмата, залива и силуета на града. Близо 60% от търговските площи вече са отдадени под наем на марки като Waitrose, Vox Cinemas, Adidas, Breitling, French Connection и Montblanc.

За откриването на новия мол все още няма насрочена дата, но от компанията Nakheel се надяват това да се случи през третото тримесечие на тази година. До мола ще се намира Palm Tower – 52-етажен хотел и жилищен комплекс, който се очаква да бъде завършен през 2018 г. Първите 18 етажа на Palm Tower ще бъдат заети от хотел от веригата St Regis, а останалата част от сградата ще разполага с 504 луксозни жилища.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: