pixel

Американци ще проектират театър за опера и балет „Чайковски“ в Перм

Theater 1
Архитектурното студио wHY Architecture, базирано в Лос Анджелис, представи проект на новия театър за опера и балет в Перм, Русия, със заоблена остъклена фасада, която напълно разкрива интериора на сградата отвън. Сградата е с площ от 35 000 кв. м. Перм е град, известен с многото си други театри, включително драматичен театър, куклен театър, театър за млади зрители, театър Stage Molot и театър Near the Bridge.

Theater 2

Проектът на wHY Architecture е първият от подобен мащаб в нововъзникващия квартал на изкуствата по поречието на река Кама. Дизайнерската стратегия на архитектите радикално инкорпорира реката и околния пейзаж в културната идентичност на града, създавайки флуидно, динамично пространство, в което изкуството и природата са в центъра на градския живот. Всички дейности в театъра се случват около наподобяваща гигантско дърво структура в сърцевината на напълно остъклената сграда.

„Като културна забележителност с гледка към града сградата има всички признаци на монументална икона на изкуството. Излизаме от клишето на затворената и непрозрачна опаковка на театрите и предлагаме пореста и отворена за всички сграда с гледки към града от всички страни. Цялостният дизайн създава оживен градски център, тържество на култура и индустрия, хора и история, които ще въведат града в нова ера на културно и икономическо развитие.“, споделят от wHY Architecture.
Theater 3

Както подчертават архитектите, формата на сградата имитира движението на танца и музиката, а палитрата от материали реферира към геологията на региона и наследството на мината за добив на медна руда. Квадратният площад на традиционния театър е отстъпил място на органично извито пространство, което отвежда посетителите в сградата и ги кани да изследват скулптурното многообразие на структурата. Рампи и коридори създават усещане за движение в цялата сграда и приканват посетителите да изследват целогодишно откритите пространства. Тези формални елементи на театъра се простират до заобикалящия парк, където серия от танцуващи пътеки и терасиран пейзаж създават усещане за приемственост между застроена част и естествена среда.

Theater 5

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: