pixel

Чисто нов мост застрашава преминаващите под него

Gabrovo

Това гласи гражданският сигнал на габровския журналист Светлозар Стефанов до държавните и общинските институции и медиите. Писмото е изпратено до офиса на вицепремиера Томислав Дончев, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Областна администрация Габрово и Община Габрово.

Публикуваме сигнала без редакция и очакваме официалните отговори на институциите по темата:

Чисто новият мост над квартал Велчевци в Габрово, част от обхода на града, е опасен за живота на живеещите и минаващите под него при зимни условия. Оказва се, че конструкцията е проектирана по такъв начин, че всичката вода от пътното платно се оттича встрани от моста, образувайки при студено време огромни ледени шушулки. Те висят над жилищни постройки и над натоварена улица, по която ежедневно преминават стотици автомобили, пешеходци, деца и велосипедисти. Показаните на снимките шушулки се образуваха само за два дни и продължават да растат. Въпрос на време е да натежат достатъчно или времето да се затопли и да започнат да падат върху главите и покривите на хората, и преминаващите автомобили.

Gabrovo

Освен това, при снеготопене мостът започва да капе от всички страни, допълнително заледява пътното платно под себе си, а точно там се намира ключово кръстовище, през което преминават всички жители на квартала. Да не говорим какво се случва с дворовете на хората отдолу. Как е възможно да се допусне такава проектантска недомислица?!?

gabrovodaily.info

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: