pixel

Модерна автогара в Бургас за близо 8 млн. лв.

avtogara

Ремонтът на автогара „Юг” в Бургас се очаква да започне още тази година. Вече е обявена обществена поръчка, с която администрацията търси изпълнител на проекта.

Стойността му надхвърля внушителните 6.2 млн. лева без ДДС (или около 7.5 млн. лв. с ДДС), съобщи topnovini.bg.

Автогарата, откъдето тръгват автобусите за Южното Черноморие, София, Варна, от години не е ремонтирана.

Предстоящият реконструкция е една от най-големите инвестиции. Предвижда се да бъде изграден чисто нов терминал. Сградата включва чакалня, офиси и устройства за купуване на електронни билети и карти, табла за информация в реално време, павилион и кафетерия, помещения за шофьори и диспечери.

Преустройството включва също изграждане на спирка на бързата автобусна линия в посока к-с „Изгрев” и к-с „Славейков”, както и спирка на Бързата автобусна линия в посока к-с „Меден рудник”.

Пространството ще бъде максимално достъпно за пешеходци, както и за хора с увреждания. Ще бъде осигурено и трасе за велоалея.

Пълен ремонт ще претърпи прилежащата инфраструктура, ще бъде изградена и нова светофарна уредба.

Целият проект е съобразен с настоящата визия на района и ще кореспондира напълно със сградите в съседство и Гаров площад. Идеята е автогарата да осигури отваряне на града към морето.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: