pixel

Най-високата жилищна сграда в Европа

odeon-monaco

Жилищният небостъргач Odeon, чиято височина е 170 метра, ще бъде отворен през пролетта на 2015 г. в Монако. Автор на сградата е арх. Александър Жиралди. „Три пъти преработвахме проекта, за да бъде той не само функционален, но и изключителен като дизайн”, обяснява арх. Жиралди.

Няколко месеца преди да бъде пуснат в експлоатация Odeon вече 26 апартамента са продадени. Това са тези имоти, които са с площ между 200 кв.м и 600 кв.м. Общият им брой в цялата сграда е 63. Средната стойност на квадратен метър е 65 000 EUR. Цените на имотите варират между 15 и 30 млн. EUR. Още по-висока ще стане продажната цена, когато се намери купувач за мезонета с площ 3600 кв.м, разположен на върха на небостъргача и заемаш от 45-тия до 49-тия етаж, cъобщават fakti.bg.

Odeon е 49-етажна кула с разгъната застроена площ от 70 000 кв.м. и 10 нива за паркиране с площ 30 000 кв.м. Сред първите собственици са граждани на Швейцария, Италия, Белгия, Русия, Холандия и Норвегия.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: