pixel

Санирането на панелките ще е финансирано 100%

sanirane

Това, което бяхме поели като ангажимент и започваме неговата реализация, е създаването на Фонд за енергийна ефективност на жилищните сгради. Това каза пред БНТ Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Тя заяви, че целта е да се създаде финансов инструмент, който впоследствие да бъде добре развит, да има своята възвращаемост, но по-важното е през общините да се предостави възможност за 100% финансиране за саниране на всички панелни сгради, съобщава 24chasa.bg.

„Нашата идея, започвайки с около 200 милиона през следващата година, е този фонд поетапно да нараства. Започваме с най-големите панелни сгради и поетапно ще включваме всички останали. Поне 100 сгради още следващата година ще бъдат готови, в зависимост и от активността на общините“, каза още министър Павлова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: