pixel

В Свищов започна санирането на първите седем блока

sanirane

Строително монтажните дейности по санирането на първите седем блока в Свищов започнаха вчера. Дейностите включват подмяна на дограма, топлоизолация, цялостна подмяна на покривна хидроизолация, полагане на ел. инсталация в общите части, освежаването им и др.

Според кмета на Свищов Генчо Генчев, при избора на фирмите- изпълнителки е търсен оптимален баланс между качество и цена, като водещият критерий е бил качеството на изпълнение и използваните материали. Върху работата на фирмите изпълнителки ще бъде упражняван строителен надзор и инвеститорски контрол на строителните и монтажните работи. Две местни фирми ще следят за качеството на изпълнение по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради за седемте обекта в гр.Свищов. За инвеститорски контрол и строителен надзор ще бъдат платени около 170 888 лева.

Сроковете за изпълнение на строително – монтажните работи и дейности варират от 45 до 145 календарни дни, в зависимост от големината на обектите. Срокът за упражняване на строителен надзор и инвеститорския контрол тече от подписването на протокола за откриване на строителна площадка до подписването на констативния акт. Той завършва с издаване на удостоверения за регистриране на въвеждането в експлоатация на всяка една жилищна сграда от седемте кооперации.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: