pixel

3D отпечатан хотел в пустинята

BIG

Вдъхновен от пустинния пейзаж, проектът, разработен съвместно с Icon, е сред първите, в които се използва широкомащабен 3D печат.

Заедно с фирмата за 3D строителство Icon, архитектурното студио BIG планира къмпинг в пустинята, заобиколен от няколко стабилни къщи в Марфа, Тексас. El Cosmico – името вероятно е вдъхновено от работата, която BIG разработва съвместно с НАСА за изграждане на базирани на Луната структури.

BIG BIG

Проектът, поръчан от хотелиера Лиз Ламбърт, ще се простира на повече от 60 акра с помещения за настаняване и удобства за хотела, включително плувен басейн, както и няколко резиденции. El Cosmico ще се състои от поредица от извити структури, подобни на хижи, направени с 3D принтирана бетонна смес, която приема пигмента на пустинния пясък.

BIG

El Cosmico, който е построен на много отдалечено място, ще се възползва от технологията, разработена от Icon за автоматизиране на строителството. „Ние сме съвсем в зората на 3D принтирането на мащабни сгради; все още има голяма възможност да проучим какви архитектурни езици могат да изникнат от тази нова възможност“, казва Бярке Ингелс.

Снимки: BIG

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: