340 дела за земите по северната тангента

severna-tangenta

Собствениците на земи, чийто имоти са засегнати от изграждането на северната скоростна тангента на София, оспорват пред съда размерът на предвидените обезщетения. Към момента са заведени близо 340 съдебни дела, уточнява в-к „Стандарт”. Именно това е причината строителството на обекта да се определя като „среднорисков” проект по ОП „Регионално развитие”, независимо от факта, че Европейската комисия преди дни даде разрешение за включването му в програмата.

Дали обаче ще бъде изградено трасето при заложените в момента финанси е съмнително, тъй като не се знае какви суми ще постанови съда за обезщетение на собствениците. Стойността на проекта, който трябва да свърже магистралите „Хемус” и „Люлин” възлиза на140 млн. лв., но в случай, че обезщетенията стигнат 100 млн. лв. ще се наложи изготвянето на нов анализ е мнението на Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие. „Безспорно е, че трябва да се опитаме да намерим консенсус между частния и държавния интерес, така че проектът все пак да се случи”, коментира тя.

Към момента се извършват всички дейности по строителството на пътя като проектиране и геодезични проучвания. Целта е въпреки съдебните дела да не се забавя реализирането на проекта.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: