pixel

Сантяго Калатрава проектира три моста за китайския град Хуашан

most

Световно известният испански архитект Сантяго Калатрава получи поръчка да проектира три моста за китайския град Хуашан.

Трите нови съоръжения ще обслужват участък от 1.5 км по протежението на река Яндзъ и ще са осигуряват преминаването през нея на автомобили, пешеходци и велосипедисти.

Архитектурата е изкуство, което едновременно може да съживи, но и да разкраси едно място, коментира по повод новия си проект Калатрава.

Централният мост Сиенби ще е с дължина от 129 метра и ще има две платна за движение. Западният мост Сиху ще е дълъг 102.7 м, а на изток ще се намира третият – Ликун, който ще е 118 м.

И трите моста имат стълби за пешеходци, които ще дават възможност на хората да се придвижват свободно от двете страни на реката, съобщава trud.bg.

Строителството на съоръженията трябва да започне през 2016 г.

most

ghkfjkfhk

most

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: