pixel

33-годишна покривна градина получи награда в Германия

zelen pokriv

Най-старата организация за зелени покриви в света, FBB (Fachvereinigung Bauwerksbegrünung), връчи наградата за „Зелен покрив на годината 2014“ на един 30-годишен зелен покрив в Германия. Той принадлежи на сградата на Allianz Insurance Company в Щутгарт, Германия.

През 1981 г. Allianz решава да построи своята централа в сърцето на Щутгарт. Зеленият й покрив е проектиран от екип, състоящ се от Йорг Брюнинг, шеф на Green Roof Service LLC/Green Roof Technology, архитектурната фирма Brummendorf, Muller, Murr, Reichmann, както и ландшафтния архитект проф. Ханс Луз, съобщава greentech.bg.

Екипът се постарал да намали екологичния отпечатък на сградата чрез използването на пореста настилка за зелените покриви. Днес, 33 години по-късно, зеленината расте буйно и служи за вдъхновение за подобни сгради по света.

zelen pokriv

гьяаог

zelen pokriv

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: