pixel

Строят Кеймбридж в Русия

университет

Източник: fakti.bg

Руското правителство планира да построи в Домодедово огромен образователно-спортен център, подобен на този в Кеймбридж. Проектът, чиято стойност е 100 млрд. рубли, е предназначен за обучението на студенти и преподаватели на технически университети. В него ще се помвещава федералния център по спортна медицина, а също така и тренировъчна база, в която ще тренират спортистите за световното първенство по футбол през 2018 г.

Руският Кеймбридж ще бъде изграден в съседство на Етнографския парк на Русия, чието създаване вече е одобрено от президента Путин. Паркът ще се помещава на територия от минимум 1000 хектара, а цената му е 50 млрд. рубли.

За създаването на кампуса ще са необходими минимум 40 хектара земя. Преместването на всички ВУЗ-ове там ще струва между 45 и 60 млрд. рубли.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: