pixel

Google ще строи собствено летище

google

Източник: fakti.bg

Нова аерогара на площ 97 декара ще допълни комплекса от съоръжения на гиганта Google в Сан Хосе, Калифорния. Проектът се оценява да $82 млн. и в момента очаква нужните разрешения от властите.

Със строежа на новото летище са натоварени две компании – Blue City Holdings и Signature Aviation. По данни на  San Jose Mercury News Google разполага с поне 8 самолета, сред които и пътнически Boeing 767, съсобственик на който е Сергей Брин.

Представители на общинското летище в Сан Хосе са препоръчали на властите да дадат зелена светлина на проекта. Според защитниците му той ще раздвижи икономиката на града, ще създаде нови работни места и ще увеличи приходите на общината от налози и други служебни плащания.

летище

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: