pixel

300-метров стъклен мост в Китай (ВИДЕО)

most

Уникален мост от стъкло с дължина 300 метра свързва две планини в долината Пинян, в китайската провинция Хунан. Съоръжението, което се намира на 180 метра над земята, веднага се превърна в една от най-страшните атракции в света.

Основата на моста се състои от три слоя бронирано стъкло, което може да издържи на температура до 60 градуса по Целзий и скорост на вятъра от 220 км/ч. Както разказват очевидци, преминаването по моста за някои туристи е истинско изпитание, а какво е то за служителите, които ежедневно почистват стъкления мост, дори не се споменава, съобщава fakti.bg.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: