pixel

Трансформатор под спалнята изгони семейство от дома им

трансформатор

Семейство от Карлово води жестока битка срещу трансформатор, който се намира под спалнята им, съобщи Нова тв. Близо година фамилията не може да живее в апартамента си заради шума на трансформатора, който е монтиран на приземния етаж на блока.

Животът на Кото Мятовски и Минка Михайлова се е превърнал в истински ад заради кошмарния шум от трафопоста, който се намира под спалнята и част от кухнята на жилището им.

Семейството твърди, че е закупило апартамента преди година, без да бъде уведомено от продавачите, че ще съжителства с трансформатор, който захранва с ток цял квартал.

По настояване на потърпевшите Регионалната здравна инспекция в Пловдив е направила замерване на шума и е констатирала, че той е над допустимите норми, което е вредно за здравето. Заради това сега семейството спи при роднини и приятели.

13 жалби до EVN и омбудсмана на Републиката е изпратила потърпевшата фамилия. Останалите 10 семейства в блока са събрали подписка с искане трафопостът да бъде изваден от сградата и преместен далеч от кооперацията им.

Семействата в блока апелират отговорните институции да решат казуса, преди да са станали следващата жертва на трансформатор, гръмнал под краката на хората.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: