pixel

Изграждане на модерни пространства от контейнери

Yiduan Shanghai

Интериорният дизайн на Yiduan Shanghai е изграден от разпръснати пространства от контейнери. Проектът е изграден от контейнери, разположени в Orenda, остров Chongming, Шанхай, Китай.

Yiduan Shanghai

Изолираното му местоположение, както и тесните вътрешни пространства на контейнерите, правят този проект особено труден. За да се създаде уникална естетика за десетте обикновени контейнера, Yiduan Shanghai смело разширява вътрешното пространство на контейнерите навън, като създава своеобразна кутия, свързана със всеки затворен контейнер.

Yiduan Shanghai

Добавените кутии, оградени от решетки, увеличават използваемата площ, отговарят на функционалните изисквания и образуват контраст с твърдостта и празнотата с контейнерите. Естествената светлина може да се филтрира през решетките, създавайки поетична игра на светлината и сенките.

Yiduan Shanghai

Контейнерите и новите кутии, произведени от тях, създават паралелно и припокриващи се архитектурни форми, което прави сградата модерна и футуристична.

Yiduan Shanghai

Цялостната архитектура включва координирана палитра от бяло и светли цветове от естествено дърво, което ѝ придава чисто, опростено и модерно визуално впечатление. Освен това, съчетана със заобикалящото я зелено пасище, архитектурата хармонично се слива с природата. Извиващата се река минава през средната част на сградата, като й придава гъвкавост и жизненост.

Yiduan Shanghai

Цялата сграда се състои от три етажа, като първият етаж функционира като приемно и изложбено пространство, на втория се осигуряват ястия, кафе и чай, а третият етаж е отреден за работа, срещи и бизнес дейности.

Yiduan Shanghai

Циркулацията съответства на естествената среда, предлагайки различен изглед на всяка стъпка, а използваните дзен елементи са добре съгласувани с модерния и минималистичен стил на дизайна. Вътрешните и външните пространства са интегрирани като цяло, което придава душата на архитектурата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: