pixel

200 милиона лева от концесии до края на 2012г.

Дилян Добрев

източник: publics.bg

Приходите от концесионни възнаграждения до края на 2012 ще възлизат на почти 200 млн. лв, стана ясно на конференция, посветена на устойчивото развитие на минерало-суровинната индустрия в Европа по време на есенното техническо изложение в Пловдив. Според министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в тази сума влиза и внесеният от френската фирма „Тотал“ бонус след подписването на 5-годишен договор за дълбоководно проучване за газ в черноморския шелф в размер на 40 млн. евро.

Миналогодишните приходи от концесии след приемането на Закона за подземните богатства са били над 63 млн. лева. По данни на МИЕТ 50 на сто от приходите остават в регионалните бюджети. Действащите до момента договори за добив на суровини са около 500, а за търсене и проучване – 120, каза още Добрев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: