pixel

Започнаха ли да се срутват панелите?

панел

Източник: dariknews.bg

10-метров панел падна от тераса на жилищен блок в силистренското село Айдемир.

Инцидентът е станал снощи на 1-я етаж в блок „Север 22″ на кв. „Деленките“, алармира кметът на селото Денчо Георгиев.

От терасата е останала само хоризонталната плоча. Виждат се корозирали планки, с които вертикалният панел бил прикрепен към основата. Блокът, в който живеят 22 семейства, е строен през 1985 година като ведомствен за работещите в тогавашния Лесопромишлен комбинат.

Обитателите му разказаха, че са чули силен трясък и тътен в апартаментите си. Излизайки навън, видели падналия панел. Като по чудо в района нямало хора. Обикновено под терасата играели децата от входа.

Хората се опасяват, че същото може да се случи и с терасите на другите шест етажа. Те очакват мнението на специалистите, както и препоръки за по-нататъшни действия за укрепване на блока. От общината обещаха да излязат със становище до два дни.

тераса

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: