pixel

Хаджидимово отново на протест срещу добива на баластра

Места

източник: focus-news.net
Пореден протест срещу безразборния добив на баластра по поречието на река Места ще се проведе днес от 10.00 ч. в Хаджидимово. Това съобщи за Радио „Фокус”-Пирин организаторът Иван Сабахлъков. След вчерашния протест на около 50 души са съставени полицейски актове, тъй като по време на протеста са запалили гуми. По закон това се счита за нарушение, тъй като нарушава екологията. „Ние нарушаваме равновесието в природата, а тези, които добиват баластра – не – така излиза според органите на реда”, каза Сабахлъков.

„Още от миналата година знаем, че никой няма разрешително за добив на инертни материали. Ясно ни е, че през годините някой им е дал разрешение за това. Днес обаче казваме „стига”, защото загубваме и природата, и водата, и всичко. Ако искат ние да се изселим, за да добиват те баластра, нека го кажат”, посочи Сабахлъков и добави, че протестиращите нямат претенции към минали събития, но не искат те да продължават и да се загуби това, което е останало. Междуведомствена комисия от представители на различни институции, имащи отношение към казуса, проверява сигналите на протестиращите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: