15 язовира във Варненско са опасни

Язовир „Цонево“

Източник: vestnikstroitel.bg

15 от 67 язовира във Варненска област са опасни. Това е показала проверката на Областна администрация, разкри зам.-областният управител Пламен Манушев, цитиран от Дарик. „Съоръженията се наблюдават и за състоянието им постоянно се подава информация. Язовир „Цонево“ е един от опасните, но няма опасност от преливане“ – увери той.

Свлачището в Кранево все още е активно и се наблюдава постоянно, разкри още Манушев. След като движението на земните маси се успокои, ще се предприемат мерки по укрепването му. За свлачището в района на дървения мост по пътя за „Златни пясъци“ грижата ще поеме общината.

Буните в района на Варненския залив са в относително добро състояние, отчете зам.-областният. По-сериозни щети върху тях има само в района на Евксиноград и Кранево. Пари за укрепването им ще бъдат заложени най-вероятно в следващия програмен период 2014-та – 2020-на година.

Общините във Варненско са готови за посрещането на зимата, обобщи Манушев. Навсякъде са сключени договори за поддръжка. Единствено община Долни чифлик ще разчита на собствени сили, за да се справи със зимната обстановка.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: