147 проекта в плана за развитие на Русе

русе

147 проекта за над 517 млн. лв. са включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Русе, съобщи зам.-кметът Димитър Наков. Одобреният план е изработен по Оперативна програма “Регионално развитие”. Включените проекти ще бъдат реализирани в програмния период до 2020 г., предаде Дарик.

Целта им е подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на Русе.

В рамките на интегрирания план градът е разделен на три основни зони за въздействие, обясни Наков. По думите му проектите очертават макрорамката за развитие на Русе в следващите 7 години.

Зона А обхваща  река Дунав, ул. “19-ти февруари” от р. Дунав до бул. “Скобелев” , бул. “Скобелев”, бул.”Цар Освободител”, бул.”Съединение” ул. “Алеи Възраждане”, от края на ул. “Алеи Възраждане” на запад до р.Дунав.

Зона Б обхваща ЖП линията за централна гара, включително частта от ул.”Шипка” до кръстовището на Кооперативния пазар бул.”Липник”, ул.”Тича” и продължението и до бул. “България” (включително и терена на Спортен комплекс „Дунав”), бул.”България” до района на ЖП гара (включват се ж.к. „Родина“ от 1 до 4).

Зона В е с териториален обхват: кръстовището пред ГКПП Дунав мост, бул.”Тутракан”, до кръстовището на Свободна зона, западната й граница до р.Дунав, р.Дунав, на изток-местност ”Слатина”, включена в Общия устройствен план, районът на ЖП гара „Изток” и първия ред имоти югоизточно от ЖП линията до бул.”България”, терените в „Пухлево дере” северно от гара Разпределителна, бул.”България” до кръстовището на Дунав мост.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: