pixel

100% от новата енергия в САЩ е слънчева за март 2013

фотоволтаични

Източник: greentech.bg

Според последните данни на Федералната комисия за енергийно регулиране (FERC) в САЩ, месец март 2013 е много специален за енергийната мрежа на САЩ. За първи път в историята й цялата енергия от ново поколение, добавена през отчетния месец, представлява системи за енергия от слънцето. Никакви други източници не са били добавени през този период . Соларните инсталации са нараснали с 44 мегавата, което е забележителна „сума“ за един месец.

Според официалните данни, от началото на 2013 г. досега в САЩ са добавени 537MW соларни мощности и 958MW вятърни електроцентрали. Сам вятърните електроцентрали са повече от всички други форми на ВЕИ, взети заедно.

През 2012 г. са били добавени 1431 MW нови ветроенергийни мощности и 264MW слънчеви системи. Но растежът при слънчевата енергия прави обрат: само през първите 3 месеца на 2013 г. вече са добавени два пъти повече нови слънчеви системи, отколкото са включени в мрежата на САЩ през цялата 2012 година.

От 2008 г. насам слънчевата енергия, която захранва американските домове, предприятия и военни бази, е отбелязала ръст от 600%, според Асоциацията на соларната индустрия в страната.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: