pixel

Живот в Mercedes-Benz Tower

Binghatti

В непосредствена близост до Бурдж Халифа скоро ще се издигне още един небостъргач: Mercedes-Benz и дубайският строителен предприемач Binghatti планират изграждането на кула с луксозни апартаменти.

341-метровият небостъргач с общо 65 етажа е първият жилищен проект на автомобилната марка. „Философията на дизайна на Mercedes-Benz, която се основава на чувствената чистота, играе ключова роля“, се казва в прессъобщението на Binghatti, което не разкрива архитектурното бюро, нито предоставя допълнителни подробности за сградата. Това, което е сигурно обаче, е, че благодарение на общия ентусиазъм на Binghatti и Mercedes-Benz относно дизайна и иновациите сградата ще обедини „света на имотите и автомобилите“, за да „постави нови стандарти в луксозния дизайн и живот“.

Кулата в Дубай обаче няма да е единствената по рода си – планирани са още „места на Mercedes-Benz“. „Целта ни с първата жилищна кула, защитена от марката, е да създадем нови, желани места, които носят ДНК-то на нашата марка“, цитира се Брита Зегер, член на Управителния съвет на Mercedes-Benz Group. Тя обяснява, че имотите ще предложат на клиентите на Mercedes-Benz място, „където те могат да пристигнат, да се отпуснат и да се върнат у дома“.

Небостъргачът на Mercedes-Benz, чиито апартаменти започват от 2,2 милиона евро според Branded Penthouse, не е единственият проект, който има за цел да привлече в бъдеще луксозни клиенти в Дубай: „Armani Beach Residences“ с цени, започващи от 5,3 милиона евро, „Cavalli Couture Apartments“ от около 4,1 милиона евро и „Bulgari Resort & Residences“, чиито цени започват от около 28,3 милиона евро, са само няколко от многото.

Когато луксозните марки и недвижимите имоти се допълват взаимно

Така наречените брандирани резиденции – проекти за имоти в сътрудничество с луксозни марки – са нарастваща тенденция.

Това показва съответно проучване на международната брокерска компания за недвижими имоти Knight Frank. За да направят това, авторите са изследвали общо 324 проекта за „брандирани резиденции“ с над 26 000 жилищни единици в 52 държави. От тези проекти 186 вече са завършени, а 138 са в процес на планиране. Въз основа на проектите, чиято дата на откриване е определена, авторите предполагат, че площта на „брандираните резиденции“ ще се увеличава средно с 12 процента годишно до 2026 г. Най-бързо растящите пазари са в Саудитска Арабия и Виетнам.

Снимка: Binghatti

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: