Москва и Абу Даби преговарят за строителство на летището в Куба

letishte

Москва преговаря с инвеститори от Абу Даби за строителството на ново летище в Куба, пише The National. Според изданието, става дума за създаване на основен транспортен център за Латинска Америка.

В ексклузивно интервю министърът на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров заявява, че се водят преговори със стратегическата инвестиционна компания Mubadala, съобщава cross.bg. По думите му Москва възнамерява да инвестира в проекта най-малко 200 милиона долара.

„Ние сме силно ангажирани в тези преговори“, казва той. И припомня, че Куба има само едно международно летище. По думите му за създаването на големия авиохъб за Латинска Америка Хавана ще използва една от бившите си военни бази.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: