pixel

Зелена светлина от съда за тунела под Шипка

zakon

Върховният административен съд окончателно реши да даде зелена светлина на проекта за изграждане на тунел през Стара планина край Габрово, съобщи „Нова телевизия“.

Седемчленният състав на съда не уважи жалбата на природозащитниците от WWF, които се противопоставиха на подземното съоръжение. Според тях одобреното трасе ще наруши биоразнообразието в района и затова те предложиха алтернативни, но по-дълги варианти.

Грандиозният проект за тунел под планината е приоритетен за България в следващите няколко години. Предварителните разчети са съоръжението да струва около 200 млн. евро, които ще бъдат осигурени по оперативна програма „Транспорт”.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: