pixel

GE инвестира 24 млн. долара в слънчева електроцентрала

ge

General Electric е инвестирала 24 милиона долара в най-голямата слънчева електроцентрала в Индия, потвърждаваки „невероятния потенциал“на технологията в цялата страна. Проектът Neemuch бе завършен през февруари 2014 г., 8 месеца по-рано от планираното.

Проектът Neemuch бе завършен през февруари 2014 г., 8 месеца по-рано от планираното. Снимка: news18.com

Инвестицията от страна на поделението за финансови услуги на GE в 151-мегаватовата електроцентрала на Welspun Energy’s е първият „набег“ на конгломерата към индийската соларна индустрия. Проектът „Neemuch“ представлява една от най-големите в света слънчеви електроцентрали. Тя захранва 624 000 жилища в индийския щат Мадхия Прадеш и намалява около 216 372 т въглеродни емисии годишно, казват от компанията.

През последните три години Индия измина кратък, но много значим път в соларната енергетика – тя нямаше почти никакъв соларен капацитет, а се превърна в един от най-големите соларни пазари в света. Страната планира да привлече 11,7 млрд. долара инвестиции до 2017 г. с цел шесткратно разширяване на капацитета, за да постигне националната си цел – до 2020 година да произвежда 20 на сто от собственатаси енергия само от възобновяеми източници.

„Със своята география, силен икономически растеж и ангажимент от страна на най-високите етажи на властта Индия придоби невероятен потенциал за развитие на слънчевата енергия“, каза Рагувеер Курада, бизнес-лидер за Индия и Югоизточна Азия в GE Energy Financial Services.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: