pixel

Зелен покрив и LEED Platinum в Монтесито

Източник: greentech.bg

Тази красива „Пеперудена плажна къща“ в Монтесито, Калифорния, осигурява жива връзка за своите обитатели с морския пейзаж наоколо чрез фасада, която се отваря към откритото пространство. Екологичният дом, проектиран от Maienza Wilson, е постигнала LEED Platinum статус. Състои се от три блока, които са свързани помежду си с големи плъзгащи се врати. Затварена с тучен зелен покрив, тя хармонира с близкия плажен пейзаж.

„Пеперудената плажна къща“ е разделена на три основни жилищни блока, които са обединени от огромна дървена платформа като палуба. Основната къща се отваря към вътрешна/външна дневна с плъзгащи се прозорци, размивайки границите между вътре и вън. Всяка спалня разполага със стъклени врати с големината на цяла стена, които се отварят с плъзгане, за да пуснат добре дошлия гост – морския бриз – и да разкрият гледката към богато озеленен двор. Двуетажната къща е обгърната от тераса с прекрасна гледка към Тихия океан на второто ниво, а има и слънчеви панели на покрива.

Другите две блокчета от структурата са гараж и закрит басейн. И двата са покрити с дебели зелени покриви с трева, които филтрират дъждовната вода.

Въпреки че „Пеперудената плажна къща“ се разгръща в три секции, откритото пространство обединява всички части чрез своите стъклени завеси. Красив дизайн, който ни приканва към слънчева Калифорния.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: