pixel

Застрояват земеделски земи на Острова, за да поемат българските имигранти?

англия

Източник: infobulgaria.info

Земеделските земи на Великобритания са застрашени от очакван приток на имигранти от България и Румъния, защото ще трябва да се построи огромен брой нови къщи за тях, пише вестник „Дейли мейл“, цитиран от Българската телеграфна агенция.

Депутатът консерватор Филип Холъбоун разкритикува в парламента външното министерство за това, че не е дало прогнозни числа за новия брой имигранти, които ще се установят в страната след отпадането на ограниченията за работа на 31 декември.

След тази дата гражданите на България и Румъния ще могат да работят във Великобритания, припомня вестникът.

„Ще станем свидетели на застрояването на цели участъци от провинцията ни, за да се поемат милионите новопристигащи от ЕС, над което изглежда имаме твърде малък контрол“ – заяви Холъбоун.

Изказването му идва след изявлението от миналата седмица на министъра на планирането към министерството на общностите и местната власт Ник Боулс, че 43 процента от нуждаещите се от жилище във Великобритания са имигрантски семейства.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: