pixel

Започват газовите преговори с Турция

gaz

Работна група, в която влизат представители на министерството на икономиката и на „Българския енергиен холдинг“ заминава утре за Турция, за да договаря изграждането на новата газова тръба между двете страни.

Българският участък от газопровода ще струва 100 млн. лева и се очаква строителството му да започне през 2016 г.

Въпросът, който предстои да бъде уточнен, е по какъв начин ще се включи Анкара в строителството. От турска страна в него ще участва частно дружество, след като държавната „Боташ“ се отказа. То ще трябва да изгради тръбата на територията на южната ни съседка.

Интерконекторната връзка ще позволява България да бъде снабдяване с газ, който Турция получава от Русия чрез „Син поток“.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: